Familieterapeut
                                     Slagelse

 

FAMILIEN
                                           

 

Hvem er jeg?           Tavshedspligt & etik          Priser          Kontakt          Links

 

Det kan være en stor mundfuld at få en hverdag til at fungere med familie, praktiske gøremål, arbejde, kærligheden, veninder, venner og hele karrusellen. Som forælder kan man let blive usikker, når der er problemer i familien. Førhen skulle man tage sig sammen, nu vil forældre gerne mere end det. Ofte er det små justeringer, der skal til.

Jeg tilbyder hjælp til:

  • Forældre, hvis forhold er ved at gå i stykker

  • Forældre, der skal skilles

  • Forældre, der er skilt og ikke kan samarbejde

  • Rådgivning til sammenbragte familier

  • Forældre, der kæmper med et barn, der har fået lederrollen i familien

  • Forældre, der har problemer med at deres børn skændes hele tiden

  • Familier med problemer mellem generationerne

Familiens problemer kan være store og små, ting, som forstyrrer dagligdagen:

Et barn som ikke fungerer i børnehaven eller i skolen, gnidninger mellem forældre og børn. Måske ender tiden ved middagsbordet for tit i kaos.

Det kan være et ønske om at håndtere en skilsmisse ordentligt.

 En familieterapeut kan hjælpe med at se på de problemer, som familien tumler med og arbejder sammen med familien for at få problemerne løst.

I familien er alle berørt, når der opstår problemer. Det påvirker ikke bare alle personligt og følelsesmæssigt, men frem for alt det, der foregår imellem familiens medlemmer og deres indbyrdes forhold til hinanden. Det vi kalder samspillet i familien og det er kvaliteten af dette samspil der afgør, hvordan voksne og børn trives.

Al kommunikation består af indhold (det vi gør/taler om) og proces (måden vi gør det på) og det er processens kvalitet, der afgør om familien trives.

Processen består af følelser, stemninger, kropssprog og tonefald. Børn reagerer på processen.

Det er de voksne, der har ansvaret for stemningen i familien. Børn er følsomme og har en fin radar, som opfanger de skæve signaler. På denne måde er børn ofte bare bærer af nogle symptomer på, hvad der sker i familien.

I dagligdagen reagerer vi ofte på symptomer. Under samtalen arbejder vi på at komme bag om symptomerne og sætte ord på og finde en løsning sammen med familien, som er til at leve med.

Et familieterapeutisk forløb er ofte kortvarigt. Familieterapi er ofte blot et spørgsmål om inspiration og det at få et nyt perspektiv.

 Et typisk forløb hos mig ser sådan her ud: En samtale med hele familien eller forældrene alene. Alt efter problemstillingen, en samtale med barnet og en af forældrene. 1 til 2 samtaler med barnet alene og til sidst 2til 3 samtaler med forældrene alene, hvor vi sammen vurderer forløbet og aftaler, hvad der videre skal ske.

 

Kongevejen 5A, 4200 Slagelse, tlf. 30 29 21 85, e-mail: lise@familieterapeut4200.dk                                                                                          design 2014: www.desahjn.dkk